Enkel zege op slotdag kan Leicester nog redden en mogelijk is dat zelfs te weinig

Enkel zege op slotdag kan Leicester nog redden en mogelijk is dat zelfs te weinig

23 mei - 10:29 Laatste update: 28 mei - 18:49
9

In de Premier League hangen er donkere wolken boven het King Power Stadium. Op de slotdag hoopt Leicester City zich nog te handhaven in de Premier League, maar Timothy Castagne, Wout Faes, Dennis Praet en Youri Tielemans hebben hun lot niet meer in eigen handen.

De voorbije vijf wedstrijden kon Leicester in de Premier League niet meer winnen. Maandag pakte het wel een punt tegen Newcastle, maar ondanks het 0-0 gelijkspel in St. James' Park staan The Foxes nog altijd onder de degradatiestreep.

Stand Premier League na 37 speeldagen
17. Everton – 33 punten
18. Leicester City – 31 punten
19. Leeds – 31 punten
20. Southampton - 24 punten

Premier League – Programma speeldag 38
Zondag 28/5: Aston Villa – Brighton
Zondag 28/5: Crystal Palace – Forest
Zondag 28/5: Arsenal – Wolverhampton
Zondag 28/5: Brentford – Manchester City
Zondag 28/5: Chelsea – Newcastle
Zondag 28/5: Everton – Bournemouth
Zondag 28/5: Southampton – Liverpool
Zondag 28/5: Leeds – Tottenham
Zondag 28/5: Leicester – West Ham
Zondag 28/5: Manchester United – Fulham

Op de slotspeeldag van de Premier League wordt het pas duidelijk wie met Southampton richting de EFL Championship trekt. Het staat nu al vast dat Leicester City zich enkel kan redden als het zelf op speeldag 38 thuis wint van West Ham United.

Toch is de redding van de landskampioen van 2016 nog niet zeker als het de Conference League-finalist verslaat. Everton moet immers op de slotspeeldag punten morsen. Everton ontvangt zondag Bournemouth. Wint Everton? Dan is de redding van The Toffees is een feit.

Speelt Everton slechts gelijk of verliest het tegen Bournemouth en wint Leicester? Dan handhaven Faes, Castagne, Praet en Tielemans zich in de Premier League. Eindigen in de Premier League twee ploegen met hetzelfde aantal punten? Dan geeft het doelsaldo de doorslag. Momenteel is het doelpuntensaldo van Everton –24. Leicester staat op -18.

Waterkans voor Leeds
Ook Leeds kan zich nog redden. Het moet zelf thuis winnen van Tottenham. Everton en Leicester moeten ook nog met de punten morsen. Het doelpuntensaldo van Leeds is momenteel -27.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie