'Spaanse bond grijpt hard in en ontslaat VAR-scheidsrechters na Vinícius-incident'

'Spaanse bond grijpt hard in en ontslaat VAR-scheidsrechters na Vinícius-incident'

23 mei - 10:17
20

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft liefst vijf VAR-scheidsrechters ontslagen. Zij zouden een verkeerd beeld hebben geschetst van wat er in de slotfase van het duel tussen Valencia en Real Madrid zou hebben plaatsgevonden. 

Eén van de vijf VAR-scheidsrechters is Iglesias Villanueva. Hij had afgelopen zondag de leiding. Samen met zijn collega’s gaf hij een vertekend beeld van wat er daadwerkelijk gebeurde tussen Vinícius Júnior en Valencia-aanvaller Hugo Duro. Scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea kreeg namelijk alleen een agressieve Vinícius te zien, en niet de fysieke handelingen van Duro. 

Laatstgenoemde mocht uiteindelijk blijven staan, Vinícius kreeg rood. Zowel Real Madrid als de RFEF concludeert dat de situatie verkeerd is beoordeeld, en grijpt nu dus in. Voor Villanueva en vijf anderen is het nu klaar, melden onder meer Marca en Mundo Deportivo. 

Het is nog onduidelijk wat voor consequenties het precies voor hun carrières heeft. Villanueva zal komende woensdag nog wel de VAR ondersteunen tijdens Real Betis - Getafe, maar enkel omdat hij al was aangesteld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s