Christusbeeld in Rio de Janeiro bleef onverlicht uit solidariteit Vinicius Junior

Christusbeeld in Rio de Janeiro bleef onverlicht uit solidariteit Vinicius Junior

23 mei - 09:30

Het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro is maandagavond een uur lang niet verlicht geweest uit solidariteit met Vinícius Júnior. De 22-jarige aanvaller van Real Madrid werd afgelopen weekend tegen Valencia, niet voor het eerst dit seizoen, racistisch bejegend. 

Vinícius liet via zijn Instagram weten dat de actie in zijn geboorteland hem raakte. "Laat dit beeld van Jezus Christus onze strijd symboliseren”, zo plaatste hij bij een foto van het donkere standbeeld. "Boven alles wil ik doorgaan met inspireren en meer aandacht krijgen voor onze strijd."

Het initiatief voor de actie kwam van de beheerder van het standbeeld, de Braziliaanse voetbalbond en een organisatie die zich verzet tegen racisme in de voetballerij. Na het incident bij Valencia, waarbij Vinícius uiteindelijk met rood van het veld werd gestuurd, kreeg hij diverse steunbetuigingen. Zo spraken onder anderen Kylian Mbappé en Rio Ferdinand zich al uit.

De Spaanse justitie is inmiddels al een onderzoek begonnen naar een mogelijk haatmisdrijf door de Valencia-supporters. Real Madrid maakte maandag al bekend naar de rechter te stappen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s