Politie over kraker Antwerp - Union: Hopen dat iedereen gezond verstand gebruikt

Politie over kraker Antwerp - Union: "Hopen dat iedereen gezond verstand gebruikt"

23 mei - 08:55
9

Aanstaande zondag vindt de match tussen Royal Antwerp FC en Union SG plaats in De Bosuil. Die match kan doorslaggevend zijn voor het kampioenschap, want als Antwerp wint, pakt het de Jupiler Pro League-titel. Door een uitverkochte Bosuil hadden fans gehoopt op een scherm aan het stadion, maar dat lijkt uit den boze.

De Antwerpse politie is niet van plan om een scherm aan het stadion toe te staan voor fans die geen kaartje konden bemachtigen. De politie is zich ervan bewust dat die beslissing kan resulteren in het scenario dat fans van buitenaf het stadion proberen te bestormen. 

"Dat kan altijd gebeuren, maar we gaan er niet van uit. In het centrum van de stad zijn er genoeg leuke plekken om de match te volgen", vertelde de politiewoordvoerder aan Het Nieuwsblad.

Bij een kampioenschap volgt er natuurlijk een heus volksfeest in Antwerpen. "In de loop van de week ­maken we een veiligheidsanalyse", zei de politie die dat doet in samenwerking met supportersfederaties. "We hopen dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt, zowel bij een zege als bij een ontgoocheling", aldus de politie, die beseft dat de match ook kan uitlopen op een catastrofe voor de Antwerpse supporters.

De andere match in de Play-Offs 1 zal gaan tussen Club Brugge en KRC Genk. Club Brugge maakt geen kans meer op de titel, maar voor KRC Genk is er hoop mits Antwerp en Union remise spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s