'Lukaku krijgt Ebbenhouten Schoen Orde van Verdienste voor strijd tegen racisme'

'Lukaku krijgt Ebbenhouten Schoen Orde van Verdienste voor strijd tegen racisme'

23 mei - 08:00
37

Romelu Lukaku kreeg maandag de Ebbenhouten Schoen Orde van Verdienste. De Rode Duivel zet zich in tegen racisme en discriminatie in voetbalstadions en ontving daarvoor deze onderscheiding. 

"Hij maakte de voetbalgemeenschap bewust van het probleem", vertelde de organisatie Friendly Foot volgens Het Nieuwsblad. "En hij doet het al jaren, al vanaf hij een jonge profspeler was", vervolgde de organisatie met lovende woorden over de inzet van de spits voor de voetbalgemeenschap.

Lukaku is zelf ook het slachtoffer van racisme. De spits kreeg vorige maand, in een wedstrijd tussen Juventus en Internazionale, te maken met racistische leuzen vanuit de tribune. De spits reageerde daarop door na een gescoorde penalty de vinger op de mond te leggen. De arbiter besloot de aanvaller na die actie van het veld te sturen, maar de schorsing werd na de match wel geseponeerd.

"Dit stuurt een sterk signaal uit naar de hele sportwereld, en zelfs daarbuiten. Dit toont aan dat er een wil is om te strijden tegen racisme", reageerde Lukaku na het intrekken van de schorsing door de Italiaanse bond.

Lukaku is nog steeds actief voor Internazionale in de Serie A en wist 9 goals te scoren in dit seizoen. Daarnaast maakte de aanvaller 3 Champions League goals en 1 doelpunt in de Coppa Italia.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie