Leicester-Belgen verdedigen 90 minuten lang en houden punt over bij Newcastle

Leicester-Belgen verdedigen 90 minuten lang en houden punt over bij Newcastle

22 mei - 23:10
1

Newcastle United komt volgend seizoen voor het eerst in twintig jaar weer uit in de Champions League, terwijl Leicester City nog steeds kans maakt om zich te redden. Dat is de conclusie na een pot eenrichtingsvoetbal op St. James' Park, met een doelpuntloos gelijkspel tot gevolg.

Bij Leicester verschenen Timothy Castagne, Wout Faes en Youri Tielemans in de basis, zodat enkel Dennis Praet van de Belgen niet in actie kwam. Het werd geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Newcastle had aan een punt genoeg om het grote doel te behalen, terwijl Leicester ieder punt keihard nodig heeft. The Magpies waren in eigen huis heer en meester, maar wisten de Leicester-muur niet te doorbreken. In negentig minuten voetbal stevenden The Foxes af op geen enkel schot op doel, tot Castagne in de blessuretijd nog bijna voor een daverende schok zorgde. Zijn volley werd echter knap gepareerd door Nick Pope.

Het betekent dat Leicester de laatste speelronde van de Premier League thuis tegen Tottenham Hotspur móet winnen om degradatie naar het Championship te voorkomen. Newcastle zal maling hebben aan de remise. Na het laatste fluitsignaal klonk er een gigantisch applaus vanaf de tribune. Voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 komt Newcastle volgend seizoen uit in de Champions League.

Newcastle voegt zich bij Manchester City en Arsenal, die ook al zeker zijn van deelname aan het grootste Europese toernooi. Manchester United ligt op pole position om het vierde ticket in de wacht te slepen, al heeft Liverpool nog een kleine kans om de ploeg van Erik ten Hag van dat ticket te beroven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie