Kompany steekt Vinicius hart onder de riem: 'Strijd is nog niet afgelopen'

Kompany steekt Vinicius hart onder de riem: 'Strijd is nog niet afgelopen'

22 mei - 23:31

Vinicius Junior staat volop in de schijnwerpers in Spanje. Het dribbelwonder van Real Madrid werd op bezoek bij Valencia CF voortdurend belaagd en zelfs racistisch aangevallen, maar moest dat uiteindelijk zélf bekopen met een rode kaart. In een video spuwt Vini Junior zijn gal. Van Vincent Kompany krijgt hij volledige steun.

Vinicius postte op zijn Instagram-account een compilatie van ongeoorloofd gedrag in de Spaanse stadions. In zijn bijgevoegde commentaar maakt de Braziliaan zijn boodschap duidelijk: het gaat niet langer alleen om 'geïsoleerde gevallen', zoals al te vaak beweerd wordt, maar het racisme en de misdragingen hebben zich verspreid over heel Spanje.

Een stevige uithaal, maar wel eentje die op heel wat bijval kan rekenen vanuit de (voetbal)wereld. Ook Kompany kroop in de pen (of beter: zijn toetsenbord) om Vinicius te steunen. 'Mijn hart bloedt', opent de Burnley-coach zijn betoog in de reacties onder de post. 'Onze ouders, grootouders en voorouders hebben al erg veel moeten verdragen... en de strijd is nog niet afgelopen.'

'Onze kinderen zullen NIET opgroeien in een wereld waar haat en discriminatie wijd verspreid zijn', gaat Kompany verder. 'Ze zullen nooit buigen voor zij die ervoor kiezen om te discrimineren, te verdelen en te haten. Vinicius, je bent niet alleen. Samen staan we sterk', luidt zijn besluit.