Juventus krijgt pak slaag en kan Champions League na puntenstraf uit hoofd zetten

22-05-2023 22:43
1

Juventus is maandagavond tegen een enorme dreun aangelopen. Op bezoek bij Empoli, de nummer veertien van de Serie A, ging De Oude Dame met liefst 4-1 onderuit.

Het is een gitzwarte dag voor Juventus, dat eerder op de dag te horen kreeg tien punten in mindering opgelegd te krijgen wegens frauderen met de boekhouding. Later op de avond kwam daar een harde nederlaag overheen. Na achttien minuten ging het voor het eerst mis, toen Francesco Caputo namens Empoli een strafschop binnenschoot.

Drie minuten later moest Juve opnieuw incasseren. Ditmaal viel de bal na een scrimmage uit een hoekschop gelukkig binnen. In de rust had Juventus de kans om de boel recht te zetten, maar de gesmede plannen konden twee minuten in het tweede bedrijf de prullenbak in. Caputo tekende voor zijn tweede van de avond en bepaalde de stand op 3-0. In de slotfase deed Juve via Federico Chiesa iets terug, maar het was te laat voor een slotoffensief. In de blessuretijd werd het zelfs nog 4-1.

Juve is door de puntenaftrek weggezakt naar de zevende plaats in de Serie A. De achterstand op nummer vier AC Milan bedraagt vijf punten. Met nog twee wedstrijden te spelen is de kans nihil dat Juve volgend seizoen de Champions League ingaat.