Trésor mijmert na Ebbenhouten Schoen: Duivels blijven doel, nog hoop op titel

Trésor mijmert na Ebbenhouten Schoen: "Duivels blijven doel, nog hoop op titel"

22 mei - 23:02
1

Mike Trésor heeft Tarik Tissoudali opgevolgd als Ebbenhouten Schoen. De smaakmaker van KRC Genk haalde het voor Viktor Boniface (Union Saint-Gilloise) en Emmanuel Gift Orban (KAA Gent). In zijn overwinningsspeech toonde hij zich trots én ambitieus voor de toekomst.

Trésor ziet zijn triomf als een terechte weerspiegeling van zijn sterke seizoen. "Ik zie het als een beloning. Ik sta op een erelijst met grote namen, en moet mijn ploegmaats en staf bedanken", aldus de hoofdrolspeler bij Het Laatste Nieuws. Uiteraard bedankte hij ook zijn familie.

Met de Ebbenhouten Schoen op zak kijkt Trésor de toekomst rooskleurig tegemoet. "Nu hoop ik nog op een collectieve titel met Genk", blikt hij vooruit. Dat wordt na het gelijkspel van zondag tegen Union (1-1) erg lastig, maar niet onmogelijk. Verder heeft de man met de puntgave traptechniek nog een andere uitdaging. "De Rode Duivels blijven een doel van mij, maar er spelen veel topvoetballers. Hopelijk krijg ik ooit mijn kans."

In het recente verleden betekende de Ebbenhouten Schoen daarnaast heel vaak een opstapje naar een transfer richting topcompetitie. Denkt Trésor er ook zo over? Nee, zo verzekert hij. Volgens hem zit er nog geen transfer in zijn hoofd. "Ik ben gefocust op Genk. Maar ik ben wel ambitieus", houdt de technicus de deur op een kier.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s