Lichtpuntje voor Genk: Trésor verovert Ebbenhouten Schoen, Orban eindigt meteen 3e

Lichtpuntje voor Genk: Trésor verovert Ebbenhouten Schoen, Orban eindigt meteen 3e

22 mei - 22:12 Laatste update: 22:20
22

De titel lijkt KRC Genk te ontglippen, maar maandagavond mag de champagne toch ontkurkt worden. Mike Trésor heeft namelijk de Ebbenhouten Schoen 2023 veroverd. Hij troefde onder meer Viktor Boniface (Union Saint-Gilloise) en Gift Emmanuel Orban (KAA Gent) af.

De Ebbenhouten Schoen is een jaarlijkse bekroning voor de beste speler met de Afrikaanse nationaliteit en/of roots uit onze Jupiler Pro League. Uit de stemming is Trésor naar voren gekomen als eindwinnaar, maakt Het Laatste Nieuws bekend. De flankaanvaller van Genk beleeft dan ook een boerenjaar. Zondag trapte hij tegen Union zijn 23e assist van het seizoen. Dat is meteen een historisch record, want nooit eerder deelde een speler zoveel beslissende passes uit in de Belgische competitie.

Trésor treedt in de voetsporen van onder meer Daniel Amokachi (1992), Aruna Dindane (2003) en Dieumerci Mbokani (2012 en 2020), die de onderscheiding eerder al mochten ontvangen. Voor Genk is het overigens de derde laureaat in vijf jaar tijd. In 2019 kwam Ally Samatta uit de bus, twee jaar geleden mocht Paul Onuachu de Schoen in ontvangst nemen.

Op het podium wordt Trésor geflankeerd door Boniface en Orban. Vooral die laatste verdient een eervolle vermelding, aangezien hij pas in de wintermercato in ons land terecht kwam. Het vervolg van de top-vijf is overigens ook Genks getint, met Joseph Paintsil en Bilal El Khannouss.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s