Kwam Union SG goed weg tegen Genk? “Drie keer door verdiend”

Kwam Union SG goed weg tegen Genk? “Drie keer door verdiend”

22 mei - 17:12
29

Kwam Union SG goed weg tegen KRC Genk? Volgens ex-ref Serge Gumienny had verdediger Christian Burgess een rode kaart verdiend.

Tegen het einde van de eerste helft torpeteerde Burgess KRC Genk-aanvaller Joseph Paintsil aan de rand van de zestien. Jonathan Lardot gaf een strafschop, maar de VAR draaide die beslissing om. Een vrije trap net buiten de zestien én een gele kaart voor Burgess.

Gumienny snapt niet waarom de VAR tussenbeide kwam. “Op de tv-beelden die ik zag, was niet duidelijk te zien dat de fout buiten de zestien gebeurde. Waarom greep de VAR dan in? Had hij andere, betere beelden ter beschikking? Vervolgens kreeg Burgess ‘maar’ de gele kaart, terwijl dat altijd rood had moeten zijn, los van het feit of de overtreding binnen of buiten de zestien was gebeurd.”

Volgens Gumienny ging Burgess te woest in. “De verdediger van Union ging door met voet en studs vooruit op kniehoogte. Een zeer gevaarlijke charge aan het adres van Paintsil. Al-tijd rood. Net voor het uur ontsnapte Burgess een tweede keer aan de uitsluiting, nadat hij Heynen had aangelopen”, ging Gumienny verder.

Gumienny vindt dat Burgess zelfs drie keer rood had verdiend. “Bij een tackle op Samatta kwam de Brit nog een derde keer goed weg. Wat mij betreft had Lardot - die het blijkbaar vertikte - de Unionist vroegtijdig naar binnen moeten sturen. En dat zou zeer, zeer belangrijk geweest zijn voor het vervolg van de wedstrijd”, citeert Het Belang van Limburg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s