'Wiskundige berekeningen geven Antwerp de grootste kans op kampioenschap'

'Wiskundige berekeningen geven Antwerp de grootste kans op kampioenschap'

22 mei - 15:10 Laatste update: 15:16
10

De Play-Offs 1 zijn in volle gang en zo langzamerhand worden de kansen voor de teams op het kampioenschap duidelijker. Royal Antwerp FC had geen best weekend tegen Club Brugge en ging met 2-0 onderuit. Toch is Antwerp volgens wiskundige berekeningen de grootste kanshebber op de titel van de Jupiler Pro League. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De wiskundige berekeningen zijn afkomstig van Professor Jean-Pierre Ottoy van de UGent. De professor geeft Antwerp 58 procent kans om er met de titel van dit Jupiler Pro League-seizoen vandoor te gaan.

Union SG volgt met 38,3 procent kans. KRC Genk maakt ook kans op de titel, maar moet het stellen met niet meer of minder dan 3,7 procent kans op het pakken van de titel. Club Brugge maakt geen kans meer op het kampioenschap.

Antwerp staat momenteel met 45 punten bovenaan en Union SG met evenveel punten op de nummer 2 positie. KRC Genk volgt op 3 punten achterstand en voor Club Brugge is er alleen nog eer te behalen. Blauw-Zwart staat op een totaal van 33 punten.