Vinícius en La Liga-baas Tebas botsen online: 'Jij bent net als de racisten'

Vinícius en La Liga-baas Tebas botsen online: 'Jij bent net als de racisten'

22 mei - 14:50
9

Spanje is in de ban van de racistische spreekkoren richting Vinícius Junior. De Braziliaanse aanvaller van Real Madrid krijgt veel bijval, maar is ook in een Twitter-vete geraakt met La Liga-baas Javier Tebas.

Vinícius kreeg zondag - niet voor het eerst - te maken met racisme in het competitieduel met Valencia (1-0 nederlaag). De 22-jarige linksbuiten werd meermaals uitgescholden voor 'aap'. De getergde Vinícius raakte in de slotfase betrokken bij een opstootje, waarbij hij vanachter bij de keel werd gepakt. De Real-aanvaller haalde uit en moest dat bekopen met een rode kaart.

Na afloop hekelde Vinícius de inzet van La Liga in de strijd tegen racisme. 'Het was niet de eerste, niet de tweede en ook niet de derde keer. Racisme is kennelijk normaal in La Liga. De tegenstander en de bond moedigen het aan. De competitie die ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Ronaldo, behoort vandaag toe aan de racisten', schreef hij in een statement.

Tebas zag zich genoodzaakt om te reageren. 'We hebben dit geprobeerd uit te leggen aan je, maar je kwam niet opdagen op de twee data die je zelf hebt aangevraagd. Voordat je La Liga bekritiseert, is het belangrijk dat je jezelf goed informeert. Laat je niet manipuleren en zorg dat je elkaars kwaliteiten en het werk dat we samen hebben gedaan volledig begrijpt', schreef de voorzitter van de Spaanse competitie.

Het zorgt voor ongeloof bij Vinícius. 'In plaats van de racisten te bekritiseren, meldt de preses van La Liga zich op Twitter om mij aan te vallen. Het maakt niet wat je verkondigt, het plaatst je competitie in een slecht daglicht. Dat je het negeert, plaatst je op dezelfde hoogte als de racisten. Ik ben niet jouw vriend als het op racisme aankomt. Ik wil actie en straffen.' Tebas klom opnieuw in de pen om te bezweren dat La Liga wel in actie komt tegen de 'gekken', maar krijgt al bakken met kritiek over zich heen op social media.

Infantino
FIFA-voorzitter Gianni Infantino schaart zich wel volledig achter de Real-aanvaller en verwijst naar het 'three-step process'. 'Eerst stop je de wedstrijd, daarna verlaten de spelers het veld en dreigt de stadionspeaker met staken als het doorgaat, mocht het weer gebeuren, stopt de wedstrijd en gaan de drie punten naar de tegenstander. Dit zijn de regels die iedereen zou moeten hanteren. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar dit moeten we doen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s