Matthäus kraakt harde noten over Bayern: Zo kan het niet verder

Matthäus kraakt harde noten over Bayern: "Zo kan het niet verder"

22 mei - 13:40
8

Lothar Matthäus laat weinig heel van Bayern München na het thuisduel met RB Leipzig (1-3). Het clubicoon vertelt aan BILD dat er koppen moeten rollen bij de Duitse topclub, die voor het eerst in tien jaar naast de landstitel dreigt te grijpen.

"Of Bayern nog kampioen wordt of niet: zo kan het niet verder. Er moet nu een harde analyse komen en een meedogenloze beoordeling met consequenties. Op en naast het veld, ongeacht namen of functies", gaat Matthäus er snoeihard in. "We zien al een tijdje dat het team niet Bayern-waardig speelt."

Matthäus weet waarom de club uit München dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet kampioen zal worden. "Er zijn over het algemeen veel te veel fouten gemaakt, zowel in het clubmanagement als in het team. Er werden spelers vastgelegd, maar waren het wel Mia-san-Mia-spelers? Ik denk het niet. De unieke samenhang, de identificatie met de club, bestaat helaas niet meer."

Bayern staat nu twee punten achter op koploper Borussia Dortmund. Der Rekordmeister besluit het seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Köln, Die Borussen spelen gelijktijdig tegen FSV Mainz.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie