Anderlecht-huurling Colassin blinkt uit met dubbelslag tegen PSV

22-05-2023 11:11
16

PSV is zondagmiddag ontsnapt aan een blamage tegen het sc Heerenveen van Antoine Colassin. De nummer twee van de Eredivisie sleepte na een knotsgekke wedstrijd een cruciaal punt uit het vuur in de strijd om Champions League-voetbal: 3-3. Anderlecht-huurling Colassin scoorde twee keer tegen PSV.

PSV begon met vijf punten voorsprong aan de 33ste speelronde van de Eredivisie. Door het gelijkspel tegen Heerenveen en de overwinning van Ajax op FC Utrecht is het verschil geslonken tot drie punten. Volgende week moet PSV in Alkmaar een punt pakken tegen AZ om zich te verzekeren van Champions League-kwalificatie.

De wedstrijd begon nog voortvarend voor PSV, dat na veertien minuten op voorsprong kwam. Een corner werd binnengewerkt door Jarrad Branthwaite óf Ibrahim Sangaré: op de beelden was niet te zien wie het laatste zetje gaf.

PSV leek weinig last te krijgen van Heerenveen, maar na ruim een half uur stond het plotseling weer gelijk. André Ramalho miste de bal volledig en daarvan profiteerde Milan van Ewijk: 1-1. Op slag van rust werd het zelfs 1-2 door een knap doelpunt van Colassin, die doelman Walter Benítez passeerde met een wippertje.

Na rust wist PSV aanvankelijk géén orde op zaken te stellen. Sterker nog, Heerenveen vergrootte de marge via opnieuw Colassin: 1-3. Die klap kwam aan bij de Eindhovenaren, die in de touwen hingen maar toch (weer) de rug wisten te rechten. Luuk de Jong maakte de aansluitingstreffer en Xavi Simons de gelijkmaker.

Het verschil tussen PSV en Ajax is nu drie punten voor het ingaan van de laatste Eredivisie-speelronde. Heerenveen doet uitstekende zaken: de Friezen hebben zich verzekerd van de achtste plek en dus een plek in de play-offs. Colassin zit nu aan drie doelpunten in 21 competitiematchen.