Verhuurbedrijf Standard: Cafaro onderstreepte talent, daar slaagde Dragus niet in

Verhuurbedrijf Standard: Cafaro onderstreepte talent, daar slaagde Dragus niet in

22 mei - 11:15 Laatste update: 18:00
4

Nu ook het einde van de Play-Offs met rasse schreden nadert, is het tijd voor de Belgische topclubs om hun balans op te maken. Zo leenden zij dit seizoen een heleboel spelers uit, nu eens als uitstalraam, dan weer om de nodige progressie te boeken. VoetbalPrimeur.be stelt een rapport op voor elk van die huurlingen. In deze vijfde aflevering: verhuurbedrijf Standard Luik.

Mathieu Cafaro (AS Saint-Etienne)
De tienvoudige landskampioen wist zich niet te herpakken na de historische degradatie. Ook in de Ligue 2 moddert het maar wat aan in de middenmoot. Aan Cafaro zal dat nochtans niet gelegen hebben. De technisch vaardige Fransman is een vaste waarde op het middenveld en deed ook op statistiekenvlak een mooie duit in het zakje.

Statistieken competitie: 24 basisplaatsen, 1896 minuten, 5 doelpunten, 2 assists

Denis Dragus (Genoa FC)
Voor Nieuwjaar kroonde hij zich tot topschutter der Rouches, weliswaar met slechts vier treffers. Toch besloot het bestuur om hem in de wintermercato elders te stallen, waarschijnlijk om financiële redenen. In de Serie B heeft Dragus zich echter helemaal niet kunnen doorzetten. Op zijn pijnlijke bilan staat geen enkele basisplek ... Italië lijkt allerminst het beloofde land, want eerder bleef de aanvaller ook al onzichtbaar bij Crotone. 

Statistieken competitie: 0 basisplaatsen, 64 minuten, 0 doelpunten, 0 assists

Abdoul Tapsoba (FK Sheriff)
Lange tijd heerste het geloof op Sclessin dat deze Tapsoba op een dag potten zou breken, maar die belofte kon hij eigenlijk nooit inlossen. Intussen verdient de aanvaller zijn brood in Moldavië. In dienst van Sheriff, de laatste jaren opvallend sterk op het Europese toneel, hoort hij steevast bij de elf starters. Een echte doelpuntenmachine lijkt Tapsoba evenwel nooit te zullen worden. Aangezien het kampioenschap in Moldavië volgens het kalenderjaar verloopt, duurt zijn uitleenbeurt overigens tot december 2023.

Statistieken competitie: 8 basisplaatsen, 697 minuten, 8 doelpunten, 0 assists

Joachim Van Damme (SK Beveren)
De sceptici hebben gelijk gekregen: het truitje van Standard dragen bleek iets te hoog gegrepen voor Van Damme. Hoewel de bonkige middenvelder qua karakter wel in de Vurige Stede past, drong een huurperiode zich op. Ex-club Beveren was er als de kippen bij. Van Damme zou ook een hoofdrol vertolken in het knappe seizoen van de Waaslanders, dat nét niet leidde tot promotie. Tussendoor zette hij trouwens een record neer, eentje om niét trots op te zijn weliswaar: de snelste rode kaart ooit in de Challenger Pro League!

Statistieken competitie: 15 basisplaatsen, 1326 minuten, 2 doelpunten, 0 assists

Conclusie
Tapsoba ligt nog een half jaar vast bij Sheriff en het verhaal van Van Damme op Sclessin lijkt helemaal geschreven. Rond Cafaro en Dragus is dan weer meer denkwerk vereist. Beide spelers bewezen al dat ze een meerwaarde kunnen betekenen voor De Rouches. Veel zal in eerste instantie afhangen van de toekomst van Ronny Deila, die nadrukkelijk gelinkt wordt aan Club Brugge.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

No Poll