Geraerts en Vrancken bekvechten: Ik zei daar toen niets van, Wouter nu wel

Geraerts en Vrancken bekvechten: "Ik zei daar toen niets van, Wouter nu wel"

21 mei - 22:58
29

KRC Genk en Union Saint-Gilloise hebben de punten gedeeld in een erg vermakelijke topper: 1-1. Bij de bezoekers eiste Christan Burgess een hoofdrol op met enkele betwistbare fases. Het zette Wouter Vrancken en Karel Geraerts aan tot een geprikkelde discussie op hun afsluitende persconferentie.

Toen Vrancken het woord kreeg, merkte hij op dat Burgess 97 minuten lang binnen de lijnen mocht blijven staan. "Dat was voor iedereen verrassend, denk ik", deelt hij een sneer uit naar scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten. Vrancken haalt onder meer de strafschopfase met Joseph Paintsil, de beuk op Bryan Heynen en een stevige tackle in de tweede helft aan. Volgens hem had Burgess ergens altijd een rode prent moeten krijgen.

Geraerts kreeg daarop de kans om te reageren. Dat deed de Union-trainer ook. "Ik ben er nog altijd van overtuigd dat je aan het einde van de rit, over een heel seizoen, correct uitkomt wat betreft kansen, kaarten, VAR enzoverder. Vorige week kan ik mij herinneren dat er nog twee spelers op het veld stonden na de wedstrijd, terwijl dat ook duidelijk was …", verwijst hij naar het 'heenduel' tegen Genk in het Dudenpark.

"Ik heb daar toen niets van gezegd, Wouter zegt daar nu wel iets van", zet Geraerts zijn collega even in zijn hemd. "Aan het einde is iedereen gelijk voor de wet geweest." Naar eigen zeggen heeft Geraerts er geen enkel moment aan gedacht om Burgess, die ontegensprekelijk met vuur speelde, te wisselen. "Hij is slim genoeg."

Dertig lange ballen
Het gekissebis tussen beide trainers beperkte zich overigens niet enkel tot de interventies van Burgess. Ook op de tactische analyse van Vrancken had Geraerts een opmerking in petto. Die eerste stelde dat Union de bal vaak lukraak naar voor schoot, in de hoop om met de snelheid van Simon Adingra, Viktor Boniface en later Yorbe Vertessen voor gevaar te zorgen.

"De bal zomaar naar voor trappen, dat hebben wij niet gedaan. Bij ons zit er echt wel een idee achter. Ik denk dat Vandevoordt wel dertig lange ballen naar hun spits heeft getrapt", riposteerde Geraerts fijntjes. Als Union al lange ballen naar voren trapte, was dat "totaal geen opdracht", aldus Geraerts. "Ik heb mijn ploeg heel goed zien voetballen", sloot hij de boeken na een scherpe persconferentie. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie