Ancelotti neemt het op voor Vinícius: La Liga heeft een racismeprobleem

Ancelotti neemt het op voor Vinícius: "La Liga heeft een racismeprobleem"

21 mei - 22:44
10

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft het opgenomen voor Vinícius Júnior, die in het verloren competitieduel met Valencia CF (1-0) racistisch werd bejegend.  Hij spreekt schande van de gebeurtenissen in Mestalla.

Tien minuten voor tijd leidden racistische spreekkoren van de Valencia-aanhang richting Vinícius tot oponthoud. De vleugelaanvaller weigerde verder te spelen en ging verhaal halen bij de supporters. "Als ik erover na moet denken om hem te wisselen, dan is er echt iets mis in deze competitie. La Liga heeft een racismeprobleem. Bij racistische spreekkoren moet de wedstrijd worden beëindigd", zei Ancelotti na de wedstrijd in de Spaanse pers.

De Italiaan vervolgt: "Ik heb tegen de scheidsrechter gezegd dat hij de wedstrijd moest staken. Ik wil het ook niet over voetbal hebben na wat hier vanavond is gebeurd." In de blessuretijd escaleerde het nog verder en kreeg Vinícius zelfs een rode kaart. "Vinicius wilde echt niet meer verder spelen en dat begrijp ik. Hij is het slachtoffer en niet de schuldige", aldus Ancelotti.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie