Vrancken foetert op arbitrage: Geen duidelijk beeld en charge op Paintsil

Vrancken foetert op arbitrage: "Geen duidelijk beeld" en "charge op Paintsil"

21 mei - 22:30
16

De titelambities van KRC Genk hebben opnieuw een ferme knauw gekregen. In een must-win-duel met Union Saint-Gilloise geraakten de Limburgers niet verder dan 1-1. Wouter Vrancken beseft dat dat onvoldoende is. Hij wijst in de eerste plaats naar enkele scheidsrechterlijke beslissingen.

In de eerste helft vond al een sleutelmoment plaats, toen Christian Burgess de doorgebroken Joseph Paintsil neerlegde. Scheidsrechter van dienst Jonathan Lardot wees meteen kordaat naar de stip, maar na een tussenkomst van de VAR werd de bal net buiten de zestien gelegd. "Maar ik vond dat er geen duidelijk beeld was om de penalty terug te draaien", trekt Vrancken die keuze in twijfel bij Sporza.

Dat is niet de enige ingreep waar de Genk-trainer gefrustreerd over is. Vooral het feit dat Burgess de negentig minuten kon volmaken, stuit hem tegen de borst. "De charge op Paintsil was meer dan geel. En er waren nadien nog enkele momenten, maar ik wil er niet meer over bezig zijn", klinkt het.

Hoe dan ook heeft Genk in de stand geen inhaalbeweging kunnen maken. Met nog twee speeldagen te gaan moet het bidden op misstappen van Royal Antwerp FC én Union, terwijl het zelf zes op zes nodig heeft. "Het wordt heel moeilijk, er zal iets heel speciaals nodig zijn om het nog te halen", kijkt een nuchtere Vrancken de waarheid recht in de ogen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie