Niemand in JPL deed ooit beter: Trésor kroont zich tot koning met 23 assists

Niemand in JPL deed ooit beter: Trésor kroont zich tot koning met 23 assists

21 mei - 23:28
7

KRC Genk schiet niet al te veel op met het puntje tegen Union Saint-Gilloise (1-1), maar voor Mike Trésor hangt er toch nog een kleurrijk randje aan dat duel. De vleugelaanvaller heeft namelijk een Belgisch record gebroken. Niemand deelde al zoveel assists uit in één seizoen tijd: 23 stuks maar liefst!

Genk kon slechts één keer scoren tegen Union en niet toevallig zat Trésor daar weer met zijn gouden rechter tussen. Op een vrije trap vanop de zijkant demonstreerde hij nogmaals zijn weergaloze traptechniek. Tegen zijn haarfijn aangesneden voorzet moest Mark McKenzie (alweer hij) slechts zijn kruin zetten. Voor Trésor was het zijn 23e beslissende pass uit deze jaargang.

Geweldige cijfers, zo leert ook de geschiedenis ons. In de Jupiler Pro League gebeurde het immers nooit eerder dat iemand zo'n hoog aantal behaalde. Tot nu toe stond het record op naam van Branko Strupar, nog zo'n geweldenaar van Genk. In het seizoen 1998-1999 zette hij 22 keer een ploeggenoot op weg naar een doelpunt. Trésor doet nu dus eentje beter en heeft bovendien nog twee wedstrijden om zijn cijfer verder op te krikken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie