Trésor kan niet leven met puntje tegen Union: Voldoende kansen

Trésor kan niet leven met puntje tegen Union: "Voldoende kansen"

21 mei - 21:34
12

KRC Genk is er ook in de 'terugwedstrijd' tegen Union Saint-Gilloise niet in geslaagd om een levensbelangrijke driepunter te pakken. In de eigen Cegeka Arena bleef het steken op 1-1. Daardoor ligt het titellot van de Limburgers niet in eigen handen. Mike Trésor had op meer gehoopt.

De assistenkoning van Genk kon zijn teleurstelling niet verbergen na afloop van de partij. "Zeker", geeft hij zijn gevoel toe bij Eleven Sports. Volgens hem had Genk alle mogelijkheden om Union te verslaan. "De eerste helft zeker, maar ook de tweede helft domineren we. We creëerden voldoende kansen, maar benutten ze niet", legt Trésor de schuld bij de efficiëntie voorin.

Mist Genk voorin net dat tikkeltje sluipschutterinstinct na het vertrek van Paul Onuachu? Het meeste gevaar en de statistieken lijken vooral van Trésor en Joseph Paintsil te moeten komen. "Ik denk het niet", weerlegt Trésor zelf. "Union speelde in de tweede helft een heel goed laag blok en probeerde de counters te benutten. Wij hadden geen honderd procent kansen in de tweede helft, maar deze wedstrijden zijn gewoon altijd super lastig."

Met het oog op de titel lijkt Genk (alweer) de verliezer van de speeldag. Na drie opeenvolgende wedstrijden zonder zege is het nu bang afwachten wat Antwerp-Union komende zondag oplevert. "Het gaat natuurlijk zeer lastig worden, maar er zijn nog een aantal wedstrijden. Het is aan ons om te doen wat in onze handen ligt en de drie punten pakken", analyseert Trésor.

Connectie met McKenzie
Wie wél goed bij schot is de laatste weken, is Mark McKenzie. Of beter gezegd: goed bij kop. De Amerikaan werkt de stilstaande fases van Trésor gretig binnen. "Hij gelooft gewoon dat die bal daar zal zijn. Hij gaat er honderd procent voor. Het is een connectie", geeft de trapper aan. "Ik train erop, als ik in zulke wedstrijden daarmee het verschil kan maken, is dat heel belangrijk. 23 assists is mooi uiteraard, maar het is jammer dat we niet de drie punten pakken en hoger in de rangschikking staan", besluit Trésor toch ontgoocheld. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s