Lukaku maakt laat gelijk voor Inter, maar kampioen Napoli gaat er toch nog over

21-05-2023 21:13 Laatste update: 21:22
1

Kampioen SSC Napoli heeft de puntjes nog eens op de 'i' gezet in de Serie A. Tegen nummer drie Internazionale stevende het door een late gelijkmaker van Romelu Lukaku af op een draw, maar de thuisploeg kon de rug toch nog rechten: 3-1. Daardoor doen de bezoekers een slechte zaak met het oog op een ticket voor de Champions League.

Inter vierde midweeks de kwalificatie voor de finale van het kampioenenbal en hoopte dat feestje door te trekken in Napels. Voor de kersverse Scudetto-houders stond er dan weer enkel de eer op het spel. Het was wachten tot halverwege het tweede bedrijf tot de partij ontplofte. André-Frank Zambo Anguissa plaatste Napoli op voorsprong.

Inter ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook dankzij Lukaku. De Rode Duivel, die in tegenstelling tot de halve finale tegen AC Milan nu wél de voorkeur kreeg op Edin Dzeko, duwde in minuut 82 een voorzet tegen de touwen. Daarmee leek hij Inter een bevredigend puntje te bezorgen, maar Napoli toonde haar tanden nog. Giovanni Di Lorenzo zette de Napolitanen haast meteen weer op voorsprong en diep in de blessuretijd plaatste Gianluca Gaetano de kers op de taart: 3-1.

Voor Napoli hebben die drie extra punten eigenlijk geen enkele waarde. Inter daarentegen ziet mogelijk Lazio SS over zich springen naar de begeerde derde plek in de stand. Ook stadsgenoot AC Milan is plots niet meer kansloos voor de top-vier. Nummer twee Juventus telt 69 punten, Inter 66, Lazio 65 en AC Milan 64. Bovendien hebben Juve en Lazio een wedstrijd minder gespeeld.