Antwerp kan volgende zondag de titel vieren, de mogelijke scenario's op een rij

Antwerp kan volgende zondag de titel vieren, de mogelijke scenario's op een rij

21 mei - 21:00 Laatste update: 27 mei - 23:46
37

Speeldag 4 van de Champions' Play-Offs bracht het nodige spektakel met zich mee. Zo verloor Royal Antwerp FC van Club Brugge (2-0) en speelden KRC Genk en Union tegen elkaar gelijk (1-1). De titelstrijd is spannend, maar op speeldag 5 kan het beslist zijn! Hoe? VoetbalPrimeur.be zet de mogelijke scenario's op een rij.

De stand
01. Antwerp – 45 punten
02. Union – 45 punten*
03. KRC Genk – 42 punten*
04. Club Brugge – 33 punten*

* Kregen een half punt meer na de halvering van de punten

Programma speeldag 5
28/05 om 13u30: Antwerp – Union
28/05 om 18u30: Club Brugge – KRC Genk

Antwerp kampioen als ...
Zondag kan de titelstrijd van het seizoen 2022 – 2023 voorbij zijn. Antwerp kan het thuis afmaken tegen Union. Wint Antwerp? Dan verzamelde het 48 punten en is de eerste titel voor The Great Old sinds het seizoen 1957 een feit.

Ja, Union en Genk kunnen nog op 48 punten komen, maar die twee ploegen kregen er na de halvering van de punten een half puntje bij. Eindigen Union en/of Genk met het gelijke aantal punten van Anwerp op het einde van de rit? Dan heeft Antwerp het voordeel. Door het halve extra puntje kan Union dus op de Bosuil niet kampioen spelen.

Programma speeldag 6
04/06 om 18u30: Union – Club Brugge
04/06 om 18u30: KRC Genk – Antwerp

Wint Antwerp op de voorlaatste speeldag niet? Dan valt de beslissing op de slotspeeldag van de Champions' Play-Offs. Houdt Antwerp een punt over aan het duel tegen Union? Dan moet het op de slotspeeldag evengoed doen tegen Genk als de Brusselaars tegen Club Brugge om de titel te vieren.

Union kampioen als ...
Net zoals Antwerp heeft Union zijn lot nog in eigen handen. Bij winst op de Bosuil moet Union op de slotspeeldag minstens evengoed doen tegen Club Brugge als Antwerp op het veld van KRC Genk - en de Limburgers mogen geen zes op zes halen - om de eerste titel van Union sinds 1935 te vieren. Indien Genk en Union met evenveel punten eindigen, is het voordeel voor Genk door het eerst eindigen na de reguliere competitie. 

Genk kampioen als ...
De titelstrijd lijkt sinds zondag een tweestrijd te zijn, maar ook Genk kan nog met de titel aan de haal gaan. Genk moet zes op zes halen. Terwijl Antwerp niet mag winnen van Union en het resulaat van Union - Club Brugge moet meevallen.