KRC Genk en Union delen de punten in zenuwslopende wedstrijd

21-05-2023 20:16
130

KRC Genk en Union hebben elkaar op 1-1 gehouden. KRC Genk kwam vroeg op voorsprong, maar een flits van Boniface leverde Union een puntje op.

De match begon meteen aan een hoog tempo met kansen aan beide kanten. Vandevoordt kon tussenkomen bij een poging van Adingra, maar aan de andere kant was het wel bingo. McKenzie (weer hij) kopte een vrijschop van Trésor onhoudbaar binnen.

Union liet zich niet kennen een kreeg even later hulp van McKenzie, maar Adingra stuitte op Vandevoordt. Het bleek uitstel van executie. Boniface zag net voor de rust zijn moment gekomen en versloeg Vandevoordt in de korte hoek. 1-1 was meteen ook de ruststand.

Veel strijd, weinig voetbal
In de tweede helft was er een pak minder te beleven. Union kroop steeds verder terug en hield de ruimtes zo klein mogelijk. De Brusselaars waren duidelijk tevreden met een punt. KRC Genk zette druk, maar doelman Moris in die tweede helft geen enkele belangrijke redding doen.

In de absolute slotfase probeerde Samatta nog de uitgekomen Moris te verrassen van ver, maar zijn bal ging net naast. Dit had een wereldgoal kunnen zijn, maar KRC Genk zag de winst ontsnappen. Aan de andere kant kon ook Vertessen niet meer profiteren van mistasten in de defensie.

Door dat gelijkspel staat Antwerp nog op kop, zij het dan met evenveel punten als Union. KRC Genk staat nog drie punten achter.