VP lessen na Club Brugge–Antwerp: Eerredder door gouden wissel, kampioen op Bosuil

VP lessen na Club Brugge–Antwerp: Eerredder door gouden wissel, kampioen op Bosuil

21 mei - 15:45
3

De titelstrijd in de Jupiler Pro League is zondagmiddag nog wat spannender geworden. Club Brugge won immers met 2-0 van Royal Antwerp FC. Wat moet je weten na de nederlaag van de leider? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

De Brugse eer is (een beetje) gered
Op de eerste drie speeldagen van de Champions' Play-Offs kon Club Brugge geen enkel punt pakken. Voor de match lieten de fans van Blauw-Zwart duidelijk weten dat een vierde nederlaag op rij niet mocht, zeker niet tegen Antwerp. Tijdens de eerste helft was er evenwel geen sprake van een 'Fort Jan Breydel'. Toen na de rust de 1-0 en de 2-0 op het bord kwamen, kon de Brugse aanhang toch vieren. Club Brugge dan toch nog de scherprechter in de titelstrijd? De Brugse eer in de Play-Offs is nu toch al een beetje gered.

Weer niet voor Yaremchuk
Bij Club Brugge kreeg Roman Yaremchuk door de omstandigheden nog eens een kans in de basis. Voor de Oekraïner was het al van 10 februari geleden dat hij aan een match mocht beginnen. Tegen Antwerp kon hij opnieuw niet overtuigen. Zijn ploegmaats vonden hem moeilijk en zelf durfde de aanvaller weinig ondernemen. Werd na 58 minuten uit zijn lijden verlost.

Gouden wissels
Al vroeg in de eerste helft was het duidelijk dat Mata de match niet ging uitspelen. De verdediger was niet honderd procent fit. Uiteindelijk bleef Mata na de pauze achter in de kleedkamer. Nielsen kwam in zijn plaats. De Deen zou uiteindelijk met twee doelpunten uitgroeien tot de matchwinnaar. Zijn tweede doelpunt kwam er op aangeven van een andere invaller, Vermant. De jongeling kreeg meermaals de handen op elkaar en zag zijn sterke invalbeurt worden bekroond met een assist op maat.

Lang blijft Lang
Noa Lang blijft een van de meest kleurrijke figuren van de Jupiler Pro League. Tegen Antwerp kan het meeste gevaar vanaf links. Lang stond mee aan de basis van de openingsgoal. Toen de 2-0 op het bord stond, ging Lang nog even provoceren door op de bal te staan. Alderweireld kon dat niet waarderen. De twee kregen het aan de stok en liepen tegen geel aan. Hierdoor mist Lang de match tegen KRC Genk. Meteen na zijn gele kaart werkte Lang Stengs nog tegen de grond en had geluk dat de ref goedgezind was.

Lot nog in eigen handen
Voor de eerste keer in de Champions' Play-Offs slikte Antwerp een nederlaag. Later op zondag kan The Great Old zijn leidersplaats verliezen. Toch hoeft Antwerp nog niet te panikeren. Het heeft zijn lot om kampioen te spelen nog volledig in eigen handen. Er is zelfs nog een scenario denkbaar dat Antwerp volgende week thuis tegen Union kampioen speelt, maar omdat alles momenteel op een zakdoek staat, is het zo maar mogelijk dat Union volgende week op de Bosuil de titel viert.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s