Nielsen en Club Brugge blazen titelstrijd weer nieuw leven in, klap voor Antwerp

Nielsen en Club Brugge blazen titelstrijd weer nieuw leven in, klap voor Antwerp

21 mei - 15:20
114

De titelstrijd kan weer spannend worden. Bij Club Brugge wilde men er alles aan doen om The Great Old nog een stok tussen de wielen te steken en dat gebeurde ook. In het eigen Jan Breydelstadion haalde het met 2-0 van Royal Antwerp FC.

Na de late nederlaag afgelopen weekend had Club Brugge nog wat recht te zetten voor eigen publiek. De fans waren met een busopwachting voor de wedstrijd ook duidelijk, zij wilden Royal Antwerp FC geen titel zien pakken. Een opgefokt Blauw-Zwart, dat ook het best aan de partij begon, zonder daar ook kansen uit te puren.

Antwerp had het verdedigend goed onder controle en bleef, net zoals in de heenwedstrijd, wachten op die ene kans om tot scoren te komen. Ook een goede kans voor Mats Rits zorgde niet voor zenuwen bij The Great Old. Iets voor het half uur kreeg het zelf ook een enorme kans op een treffer, Vincent Janssen besloot echter hoog over het doel van Simon Mignolet.

Het niveau beterde er daarna niet op en de wedstrijd kabbelde met een slakkengang voort. Twee ploegen die niet echt voor de winst leken te gaan, en dus ook geen kansen en al zeker een doelpunten. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Een nieuwe helft, met daarin beterschap? Rik De Mil haalde de geblesseerde Clinton Mata alvast van het veld en gaf Casper Nielsen de kans om zich te tonen. En tonen deed hij zich. Na drie slechte baltoetsen was nummer vier van goudwaarde. Na een goede aanval en voorzet van Meijer kwam de bal tot bij de Deen, die niet twijfelde en de bal knap voorbij Jean Butez schoot.

Voor Mark van Bommel het moment om in te grijpen en Gyrano Kerk, Mandela Keita en Ritchie De Laet op het veld te brengen. Bij Club Brugge kregen we dan weer Romeo Vermant nadat Roman Yaremchuk verrassend zelf om zijn vervanging vroeg. Opnieuw een gouden wissel zo bleek. De jonge Club Brugge-spits gaf een schitterende pass aan Nielsen, die de bal iets voorbij het uur voorbij Butez wist te zetten.

Bij Antwerp zocht men noodgedwongen naar die aansluitingstreffer en werd het gaspedaal ingeduwd, zonder ook tot echt grote kansen te komen. Een treffer viel er niet, de 2-0 bleef staan. Door de overwinning van Club Brugge kan Union bij een overwinning tegen Genk later op zondag dan ook terug over Antwerp springen.