Barcelona moet zoeken naar opvolger Busquets: Ik heb vrijheid nodig

Barcelona moet zoeken naar opvolger Busquets: "Ik heb vrijheid nodig"

21 mei - 15:33
17

Frenkie de Jong denkt niet dat hij Sergio Busquets een op een kan vervangen bij FC Barcelona. Laatstgenoemde maakte onlangs bekend na dit seizoen te vertrekken bij de kersverse Spaanse landskampioen.

"Ik hoor het wel vaker, nu hij weggaat en ik dan daar kan spelen", vertelt De Jong in een gesprek met de NOS. "Ik denk dat Busquets en ik wel verschillende type spelers zijn. Hij is een echte nummer 6, zoals ze dat zien in het profiel van Barcelona. Ik ben een ander type. Busquets staat 'vast', ik heb meer bewegingsvrijheid nodig. Ik heb veel respect voor hem. Hij heeft een geweldige carrière."

Inmiddels heeft De Jong van Xavi een rol gekregen waarin hij zich goed voelt. Eerder liet de trainer de international nog in een meer aanvallende positie spelen. Iets waar hij behoorlijk aan moest wennen. "Xavi vroeg in zijn beginperiode iets anders van mij dan nu. Ik speel nu wat meer aan het begin van het middenveld, dat ligt me ook beter. Ik weet niet of hij dat moest ontdekken, maar het is dit seizoen zo gevallen. Het beviel mij, het team en de trainer."

Verkoop
Afgelopen zomer wilde Barcelona De Jong nog verkopen vanwege de slechte financiële situatie. "De club zit in een moeilijke situatie. Toen, nu nog steeds wel, al is het wat beter. Ze konden mij voor een groot bedrag verkopen en dat wilden ze niet doen. Ik wilde zelf alleen niet weg. Dus ik bleef. Dat pakte goed uit. Als alles goed gaat voor mezelf en voor de club blijf ik hier zo lang mogelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie