Barcelona-ster richt het vizier op Man City: Zijn we niet ver van verwijderd

Barcelona-ster richt het vizier op Man City: "Zijn we niet ver van verwijderd"

21 mei - 15:04

Frenkie de Jong ziet Manchester City als voorbeeld voor FC Barcelona. De Nederlandse spelmaker wil doorpakken na zijn eerste landstitel met de Catalanen.

"Ik heb het hier enorn naar mijn zin. We hebben een hartstikke goede groep, de dynamiek is goed en iedereen gaat goed met elkaar om. We zijn nu gelukkig voor het eerst kampioen geworden, met veel punten voorsprong op topteams als Real Madrid en Atlético. Nu doorontwikkelen, beter worden en hopelijk nog veel prijzen pakken", zegt De Jong tegen de NOS.

De Nederlander ziet dat er vooral in Europa nog veel te winnen valt. "We hebben twee slechte jaren gehad in Europa, zijn twee keer in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld." Er moet nog het één en ander gebeuren voordat Barça zich kan meten met een team als Manchester City. "Die zijn al jaren bezig met een project, hebben veel goede spelers en een fantastische trainer. Daar willen we wel naartoe. Ik denk dat we een goed team hebben, met veel potentie, veel jonge spelers. Natuurlijk willen we er nog wel wat bijhalen, maar dat ligt ook aan de middelen van de club. Er moet nog wat geschaafd worden aan de selectie."

De Jong is desondanks hoopvol. "We zijn er niet heel ver van verwijderd, maar het moet nog beter. De afgelopen jaren in Europa waren niet goed genoeg. We moeten zorgen dat we het beter doen en daar gaan we voor volgend jaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie