Vormer zorgt voor groot gemis bij Club Brugge: Zo iemand heb je nodig

Vormer zorgt voor groot gemis bij Club Brugge: "Zo iemand heb je nodig"

21 mei - 13:27
6

Club Brugge kent voorlopig een minder seizoen en ziet ook Hans Vanaken steeds minder imponeren. De kapitein van Club Brugge kreeg de voorbije weken ook al flink wat kritiek, maar volgens ex-trainer Rudi Cossey is er een goede reden waarom Vanaken en Club Brugge minder renderen.

Volgens de voormalige assistent-trainer van Club Brugge mist de huidige landskampioen momenteel een leider zoals Ruud Vormer in de ploeg. "Dan heb je mensen nodig die de boel weer in gang kunnen krijgen", zegt hij in Krant van West-Vlaanderen.

"Met Ruud Vormer had je zo iemand, maar ze kozen ervoor om hem aan de kant te schuiven. Hoe dan ook blijft het een speler met impact op de groep. Dat heb je nodig, iemand die af en toe op tafel klopt en de groep wakker schudt. Als ik Club zie spelen, zie ik niemand met die kwaliteiten", geeft hij aan.

Ook Vanaken is niet zo iemand en kent voorlopig een minder seizoen. Daar is volgens Cossey dan weer een andere reden voor: het gebrek aan flankspelers met diepgang. "Van zodra hij aan de bal is, heb je spelers nodig die de ruimtes belopen. Maar ik zie dat niet in hun spel. Als je rond hem alleen maar spelers hebt die de bal in de voet willen of de situaties niet goed kunnen inschatten, krijg je geen balans in het elftal en loopt het minder goed", analyseert Cossey.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie