Bayern-td blijft bekritiseerde trainerswissel verdedigen: 'Het moest gebeuren'

Bayern-td blijft bekritiseerde trainerswissel verdedigen: 'Het moest gebeuren'

21 mei - 16:00
1

Bayern München-td Hasan Salihamidzic heeft allesbehalve spijt van het ontslaan van Julian Nagelsmann en het aanstellen van Thomas Tuchel. Laatstgenoemde zag zijn ploeg zaterdag met 1-3 onderuit gaan in eigen huis tegen RB Leipzig

Toen Nagelsmann eind maart werd ontslagen, lag Bayern nog op koers voor drie prijzen. Uiteindelijk werd Tuchel aangesteld, maar vooralsnog vallen de resultaten behoorlijk tegen. Manchester City knikkerde Bayern uit de Champions League, SC Freiburg schakelde Bayern uit in de DFB Pokal en door de nederlaag tegen Leipzig is ook het kampioenschap hoogst onzeker geworden.

Na de nederlaag van zaterdag werd Salihamidzic voor de camera van Sky Sports gevraagd naar de controversiële trainerswissel. "De situatie is nu dat we ook onze laatste kans op een prijs niet meer in eigen hand hebben. We hebben alles geprobeerd, maar we zijn weer in precies dezelfde situatie als voor de trainerswissel." Wat de wissel heeft opgeleverd? "Als we helemaal geen prijs winnen dit seizoen, kun je zeggen: niks. Maar Thomas Tuchel heeft het echt geweldig gedaan."

Salihamidzic had precies dezelfde keuze gemaakt als hij twee maanden terug in de tijd kon gaan. "We hebben er heel lang over nagedacht en waren tot de conclusie gekomen dat het moest gebeuren. Ik zou nu dezelfde keuzen maken, en morgen en overmorgen ook. Omdat het noodzakelijk was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie