Sorloth (ex-KAA Gent) kroont zich tot Barcelona-beul met twee doelpunten

20-05-2023 23:00
1

Een ongeïnspireerd FC Barcelona heeft een week na het winnen van de Spaanse landstitel verloren van Real Sociedad. Voormalig KAA Gent-spits Alexander Sørloth was in Camp Nou de beul voor de Catalanen: 1-2.

De spelers van Barcelona kregen bij het betreden van het veld een erehaag van de tegenstander. Vanaf de start oogde Barcelona laconiek. De 0-1 na vijf minuten kwam dan ook niet als een verrassing. Na knullig balverlies van Jules Koundé werd Sørloth weggestuurd. De Noorse spits bediende Mikel Merino, die simpel kon binnenschuiven.

Barcelona liet de bal wel gaan, maar maakte bijzonder weinig aanstalten om de gelijkmaker te forceren. Grote kansen bleven de hele wedstrijd uit. Twintig minuten voor tijd gooide Sørloth de wedstrijd hoogstpersoonlijk in het slot. De Jong leed balverlies op het middenveld en Sociedad kwam er met eindstation Sørloth razendsnel uit.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het uit de eerste uitgespeelde aanval van de tweede helft raak voor Barcelona. Robert Lewandowski kopte binnen na een afgemeten voorzet van Ferran Torres. De eerste thuisnederlaag van het seizoen kon echter niet meer voorkomen worden. Het was voor Barcelona een wedstrijd die om des keizers baard werd gespeeld. De ploeg van Xavi Hernández speelt dit seizoen nog drie wedstrijden in de competitie.