Saelemaekers en De Ketelaere zien Giroud met hattrick AC Milan aan winst helpen

20-05-2023 22:49

AC Milan heeft zaterdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met Sampdoria. Door een hattrick van de 36-jarige Olivier Giroud liepen I Rossoneri uit naar een 5-1 overwinning.

Milan wilde zich revancheren van de Champions League-uitschakeling tegen stadsgenoot Internazionale eerder deze week. Daar slaagde de ploeg van Stefano Pioli met verve in. Het begon met Charles De Ketelaere en Alexis Saelemaekers op de bank en kende ook geen moeite met Sampdoria. Binnen tien minuten opende Rafael Leão de score, door oog in oog met de Sampdoria-doelman koel te blijven. Na de 1-0 was het de avond van de routiniers.

De bezoekers kwamen langszij via de veertigjarige Fabio Quagliarella, die voor het achttiende achtereenvolgende seizoen trefzeker is. Wat Quagliarella kan, kan ik ook, moet Giroud gedacht hebben. Met een kopbal en een benutte strafschop zorgde de Fransman ervoor dat Milan met een 3-1 voorsprong kon rusten.

Na rust gooide Brahim Díaz de wedstrijd in het slot, waarna Giroud nog een duit in het zakje deed en zijn hattrick completeerde. CDK en Saelemaekers vielen in, maar konden niet voor een groot verschil zorgen. Milan staat twee speelrondes voor het einde op de vijfde plaats in de Serie A. De achterstand op de Champions League-plekken bedraagt één punt, al heeft nummer vier SS Lazio een wedstrijd tegoed.