Arteta slaat mea culpa na Arsenal-verlies: 'Dit is mijn verantwoordelijkheid'

Arteta slaat mea culpa na Arsenal-verlies: 'Dit is mijn verantwoordelijkheid'

20 mei - 22:21
1

Arsenal-manager Mikel Arteta zit erdoorheen na de nederlaag tegen Nottingham Forest (1-0). Door het puntenverlies is Manchester City kampioen van Engeland, terwijl The Gunners 248 dagen koploper van de Premier League waren.

Nooit eerder gaf een Premier League-club de landstitel dan nog uit handen. Na afloop van het duel deelt Arteta felicitaties uit aan City. "Maar voor ons is het een verdrietige dag", voegt hij er direct aan toe. "Zelfs als we nog drie uur hadden gevoetbald was het ons waarschijnlijk niet gelukt om Nottingham te breken."

"Dat is mijn verantwoordelijkheid en die neem ik op me", vervolgt de Spaanse manager. "Het is leuk als het allemaal goed gaat, maar dit hoort ook bij de sport. We hebben in de afgelopen weken te veel doelpunten cadeau gegeven, maar we kunnen niet één iemand de schuld gaan geven. We waren in de afgelopen weken niet goed genoeg als team en zijn tekort geschoten."

Lang stevende Arsenal af op de eerste landstitel sinds 2004. Arteta beseft dat het niet voldoende is geweest. "Het is heel pijnlijk. We krijgen een zware week."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s