KAA Gent pakt Europees ticket dankzij onvermijdelijke Orban en Cuypers

20-05-2023 22:38
14

KAA Gent heeft na twee goede comebacks nog een punt weten sprokkelen tegen Cercle Brugge en een Europees ticket gepakt. Het kwam tegen een sterk Cercle twee keer, mede na een omstreden strafschop, op achterstand, maar wist dat nog om te zetten in een 2-2 gelijkspel.

Na de nederlaag van Standard kon KAA Gent in de strijd om een Europees ticket een uitstekende zaak doen. Een driepunter kon het goed gebruiken, maar Cercle Brugge gaf die niet zomaar gewonnen. Het kwam bijzonder goed voor de dag en maakte er een spannende partij van.

De wedstrijd ging goed op en af, met kansen aan beide kanten. Gent kon wel op voorsprong komen, maar zag Cercle Brugge via Kevin Denkey na bijna twintig minuten voetballen toch scoren. Gent ging daarop wel nog op zoek naar een gelijkmaker. Doelman Majecki hield echter zijn netten schoon. Denkey kreeg net voor rust nog dé kans op de 0-2. De Togolees liet de opgelegde kans liggen.

Een nieuwe helft, een nieuwe kans voor Gent om zich terug in de partij te knokken. En dat deed het ook. Via de onvermijdelijke Gift Orban kwam die gelijkmaker er al snel en stonden de bordjes weer op gelijke hoogte.

De thuisploeg wilde meer en ging vol voor de overwinning. Majecki kon Cercle nog redden bij een vrije trap van Kums en zag Hong nog voor het uur een goede kans nog over doel koppen. Gent werd echter niet beloond voor die goede intenties.

Het was namelijk niet Gent, maar wel Cercle Brugge dat weer op voorsprong kon komen. Vanop de stip maakte Ayase Ueda er 1-2 van. De eindstand bleef het echter niet. Niet alleen Orban, maar ook Hugo Cuypers pikte nog zijn doelpuntje mee en kon in de laatste minuten weer voor de gelijke stand zorgen.