Champagne voor De Bruyne en co: Arsenal verliest dus City is kampioen

Champagne voor De Bruyne en co: Arsenal verliest dus City is kampioen

20 mei - 20:32 Laatste update: 20:34
2

Manchester City is zonder te spelen kampioen van Engeland. Arsenal, dat de landstitel in de slotfase van het seizoen eigenhandig heeft verspeeld, verloor op bezoek bij Nottingham Forest: 1-0.

Voor aanvang van het duel bedroeg het gat tussen City en Arsenal vier punten. The Gunners wisten dat een nederlaag fataal zou zijn. De ploeg van Mikel Arteta begon ongeïnspireerd aan het duel met Forest, dat volop strijdt tegen degradatie. Binnen twintig minuten tekende Forest-spits Taiwo Awoyini voor de openingstreffer en deze was niet onverdiend. Leandro Trossard stond aan de aftrap. 

Arsenal had de bal, maar deed daar bijzonder weinig mee. Bij Forest stond het achterin als een huis, waardoor de ploeg van Arteta amper tot kansen kwam. Hoewel Arsenal na negentig minuten voetbal meer dan tachtig procent balbezit had, lukte het Forest de pot dicht te houden. De wanhoop was in de slotfase van de gezichten van de Arsenal-spelers af te lezen. 

Forest hield stand, waardoor lijfsbehoud in theorie een feit is. Arsenal druipt af en bij City wordt de champagne ontpopt. De ploeg van Guardiola is nog in de race voor de treble. City neemt het in de finale van de FA Cup op tegen Manchester United, terwijl The Citizens ook nog de finale van de Champions League tegen Internazionale gaan afwerken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s