Duitse titelstrijd kantelt volledig: Bayern verliest en geeft Dortmund initiatief

Duitse titelstrijd kantelt volledig: Bayern verliest en geeft Dortmund initiatief

20-05-2023 20:30
13

De titelontknoping in Duitsland blijft ongekend spannend. Bayern München gaat zaterdag in eigen huis pijnlijk onderuit tegen RB Leipzig (1-3), waardoor Borussia Dortmund het initiatief weer in handen heeft.

Bayern begon met één punt voorsprong op Dortmund aan het duel met Leipzig. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Der Rekordmeister. Na 25 minuten tekende Serge Gnabry op aangeven van Thomas Müller met een afstandsschot voor de openingstreffer.

In plaats van door te drukken, zakte Bayern juist weg. Leipzig kwam in de wedstrijd en werd bij vlagen gevaarlijk via de snelle voorhoede. Na iets meer dan een uur viel de verdiende gelijkmaker. Konrad Laimer ving een afgeslagen corner op en schoot hoog binnen. Bayern moest aanzetten en liet daardoor gaten vallen. Een kwartier voor tijd kreeg Leipzig, nadat Benjamin Pavard Christopher Nkunku haakte, een penalty. De Fransman ging zelf achter de bal staan en faalde niet.

De doelpunten van Leipzig zijn zonder twijfel met veel gejuich ontvangen in Dortmund. De frustratie nam toe bij Bayern, dat met moeite nog in de buurt van de goal van Leipzig kwam. Het werd nog erger voor Bayern. Leipzig kreeg in de slotfase opnieuw een penalty en ook deze werd binnengeschoten. Daar bleef het bij, waardoor de bezoekers naar de derde plek in de Bundesliga klimmen.

Maar veel belangrijker nog: Dortmund heeft alles in eigen hand. Die Schwarzgelben komen zondag in actie tegen Augsburg en kunnen op twee punten van Bayern komen. Mits dat lukt, begint Dortmund volgende week als koploper aan de laatste speelronde in de Bundesliga. Bayern neemt het dan op tegen 1. FC Köln, terwijl Dortmund FSV Mainz 05 ontvangt.