Westerlo wint eindelijk nog eens, Standard ziet Gent bijna Europees ticket pakken

Westerlo wint eindelijk nog eens, Standard ziet Gent bijna Europees ticket pakken

20 mei - 20:10 Laatste update: 20:13
7

KVC Westerlo heeft eindelijk nog eens een match gewonnen. Zaterdag haalden de Kemphanen uit tegen Standard. In 't Kuipje stond er na 90 minuten 3-0 op het bord. Door de uitslag is KAA Gent bijna zeker van de 5e plaats en een Europees ticket.

Westerlo en Standard beleefden tot nu toe nog niet al te veel plezier aan de Europe Play-Offs. Westerlo had al niet meer gewonnen van 18/03 tegen KV Oostende (1-2), maar wilde zaterdag duidelijk een einde maken aan die lange reeks zonder zeges. Bij Standard kreeg men deze week te horen dat trainer Deila nadrukkelijk in beeld is als nieuwe trainer van Club Brugge.

Na amper 5 minuten spelen mocht de thuisploeg al juichen. Chadli vond De Cuyper en de huurling van Club Brugge maakte zijn 9e doelpunt van het seizoen. Standard had moeite om daarna iets terug te doen. Toen Dorgeles na een counter er 2-0 van maakte, was de match na 30 minuten spelen al voorbij. Chadli dacht nog voor de pauze de 3-0 te maken, maar op aangeven van de VAR werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd.

De tweede helft had ook schriftelijk afgelegd kunnen worden. De 3-0 van Dorgeles was een van de weinige hoogtepunten na de pauze. Standard legde zich neer bij zijn lot. De Rouches moeten het weer een jaar doen zonder Europees voetbal. 

KAA Gent mag bijna Europa in
Door de zege van Westerlo is de strijd om de vijfde bijna plaats gestreden. KAA Gent heeft 37 punten en kan niet meer ingehaald worden door Standard (30 punten) en KVC Westerlo (30 punten). Cercle Brugge kan Gent nog inhalen, maar dan moet Cercle wel 9 op 9 halen en Gent 0 op 9. KAA Gent neemt het zaterdagavond thuis nog op tegen Cercle Brugge.