Liverpool boekt punt na sensationele slotfase, Man United bijna zeker van CL

Liverpool boekt punt na sensationele slotfase, Man United bijna zeker van CL

20-05-2023 18:08
1

Manchester United is bijna verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League in het nieuwe seizoen. De Engelse club won zelf van AFC Bournemouth, terwijl Liverpool op het eigen Anfield niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Aston Villa.

AFC Bournemouth - Manchester United 0-1
United was in het Vitality Stadium de bovenliggende partij, al kwam de zege uiterst moeizaam tot stand. Al vroeg in de wedstrijd zette Casemiro de bezoekers met een halve omhaal op voorsprong, maar United vergat daarna door te drukken. Speldenprikjes van Christian Eriksen en Bruno Fernandes leverden niets op, terwijl Bournemouth aan de andere kant weinig gevaar stichtte.

Eén keer werd Bournemouth in het slot nog gevaarlijk, maar David de Gea hield zijn doel schoon.

Liverpool - Aston Villa 1-1
Liverpool wist dat een zege noodzakelijk was om nog uitzicht te houden op Champions League-deelname. Hoewel The Reds het initiatief hadden, waren de bezoekers voor rust gevaarlijker. Aston Villa kreeg na een kwart wedstrijd een penalty, maar deze werd door Ollie Watkins naast geschoten. Vijf minuten later was het wél raak: Jacob Ramsey zette de bezoekers op aangeven van Douglas Luiz op voorsprong.

De ploeg van Jürgen Klopp moest in de achtervolging. Tien minuten na rust dacht Liverpool de gelijkmaker te hebben gemaakt. Cody Gakpo bracht de thuisploeg langszij, maar na een lange check van de VAR werd hier wegens buitenspel een streep door gezet. Ondanks een driedubbele wissel twintig minuten voor tijd leek Liverpool niet meer tot scoren te komen.

Leek, want uitgerekend Roberto Firmino, die zijn laatste wedstrijd in het tenue van Liverpool op Anfield speelde, tekende in minuut 89 voor degelijkmaker. Daar bleef het na tien minuten extra tijd en de nodige spanning bij. Het betekent dat United de Champions League binnen handbereik heeft, maar nog niet binnen. In de laatste twee competitiewedstrijden hebben de manschappen van Ten Hag nog één punt nodig.

Overige uitslagen:
Fulham - Crystal Palace 2-2
Wolverhampton Wanderers - Everton 1-1