'Irritante Burgess' krijgt steun: Ik vind hem geen vuile speler

'Irritante Burgess' krijgt steun: "Ik vind hem geen vuile speler"

21 mei - 17:00
7

Christian Burgess maakte zich met enkele geniepige overtredingen en uitdagende gebaren de laatste weken/maanden niet populair bij zijn tegenstanders. De Brit gebruikt alle truken van de foor, al vindt Franky Van der Elst dat wel toelaatbaar.

Door Het Nieuwsblad werd Burgess vergeleken met Sergio Ramos, maar dat vindt Van der Elst toch een stap te ver. "Dat vind ik een grote vergelijking", klinkt het. "Hij is stevig, fel, gezond agressief. Hij kan wel eens cinema verkopen, dat zie ik niet graag. En die duw waardoor Paintsil vorige week bijna tegen de boarding vloog, vond ik gevaarlijk. Maar over het algemeen vind ik hem geen vuile speler", aldus Van der Elst.

Dat hij de tegenstander uitdaagt, vindt Van der Elst ook zeker acceptabel. "In de reguliere competitie tegen Club Brugge maakte hij een gebaar van een visser die een vis ving. Dat is blijkbaar een Engels gezegde voor als een tegenstander zich aan zijn gedrag laat vangen. Maar hij zegt erbij dat zoiets zich ook tegen hem kan keren. Dat vind ik goed."

Dan vindt Van der Elst andere spelers in de competitie toch een pak erger dan Burgess. "Ik erger mij meer aan mannen die geniepig zijn en daarmee wegkomen. Domme overtredingen. Eens doorgaan, op de voet gaan staan. Lazare heeft dat, maar zo zijn er nog in België. Da's een zwak punt van mij", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie