20-05-2023 17:50
5

Hertha BSC is na een remise tegen VfL Bochum gedegradeerd naar de 2. Bundesliga. Schalke 04 mag dankzij Sebastian Polter terwijl Union Berlin zich flink achter de oren zal krabben.

Hertha BSC - VfL Bochum 1-1
Een nederlaag of gelijkspel tegen Bochum zou Hertha, dat de hekkensluiter in de Bundesliga is, fataal worden. Dodi Lukebakio opende vroeg de score, maar zag dat afgekeurd worden door de VAR. In een wedstrijd die lang gelijk opging, opende de ploeg uit de hoofdstad na iets meer dan een uur spelen dan toch de score. Middenvelder Lucas Tousart bracht het Olympiastadion, waar Hertha van minuut één tot het laatste fluitsignaal werd gesteund door de eigen aanhang, in extase.

In de vierde minuut van de blessuretijd werd het Olympiastadion geschokt door de gelijkmaker van Keven Schlotterbeck. Die goal doet Hertha de das om: de club uit Berlijn komt volgend seizoen uit in de 2. Bundesliga.

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2-2
Schalke, met Michael Frey op de bank, heeft broodnodige zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Het thuispubliek in de Veltins Arena had een geweldige actie bedacht om hun ploeg een extra steuntje in de rug te geven: één deel van het stadion was volledig wit gekleurd, terwijl het andere deel volledig blauw was. Aanvankelijk had dit een positief effect, aangezien Schalke al na één minuut spelen op voorsprong kwam.

De voorsprong wist Schalke echter niet vast te houden. Eintracht Frankfurt maakte na twintig minuten gelijk, terwijl de 1-2 op het uur viel. In de slotfase kreeg Schalke waar het recht op had. Sebastian Polter tekende voor de verdiende gelijkmaker. Schalke blijft door het gelijke spel van Bochum op de zestiende plaats staan, maar heeft aan een punt tegen RB Leipzig volgende week genoeg aan lijfsbehoud, als Bochum verliest van Bayer Leverkusen.

Hoffenheim - Union Berlin 4-2
Union Berlin had voor aanvang van de wedstrijd een Champions League-ticket in eigen handen. Door een uiterst zwak begin van Die Eisernen moet de club in de laatste speelronde alle zeilen bijzetten om dit te bewerkstelligen. Na iets meer dan een halfuur stond Union met 2-0 achter. Doekhi deed op slag van rust iets terug, maar in de tweede helft bleef de gelijkmaker uit. In de slotfase viel de derde en beslissende Hoffenheim-goal.

Diep in de blessuretijd viel opnieuw de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat. In de absolute slotseconde sloeg Hoffenheim nogmaals toe.