Seizoen zonder Europees voetbal voor Spurs dreigt na nederlaag tegen Brentford

20-05-2023 16:05
2

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een gevoelige thuisnederlaag geleden in de Premier League. De ploeg van interim-manager Ryan Mason verloor met 1-3 van Brentford, waardoor een Europees ticket ernstig op de tocht staat.

Harry Kane, die in verband wordt gebracht met een vertrek, schoot na acht minuten fantastisch raak. The Lilywhites legden ook daarna enkele prima aanvallen op de mat, maar een inzet van Emerson Royal werd van de lijn gehaald en ook Brentford-keeper David Raya was bij de les.

Arnaut Danjuma kopte vlak voor rust nog naast, maar in de tweede helft ging het helemaal mis voor Spurs. Na goed werk van invaller Mikkel Damsgaard tekende Bryan Mbeumo al snel voor de gelijkmaker. Twaalf minuten later was het weer raak voor de Kameroener: 1-2. De thuisploeg moest op zoek naar de gelijkmaker, maar in de slotfase sloegen de bezoekers nogmaals toe. Yoane Wissa tekende voor de 1-3.

Het is opnieuw een stevige tik voor Tottenham in een toch al teleurstellend seizoen. De Noord-Londenaren moeten nog alle zeilen bijzetten om de zevende plaats te behouden met het oog op een Conference League-ticket. Onder meer Brentford, dat één punt minder heeft, hijgt in de nek.