Napoli pakte titel met Spalleti, maar samenwerking komend seizoen hoogst onzeker

Napoli pakte titel met Spalleti, maar samenwerking komend seizoen hoogst onzeker

20 mei - 15:30

Luciano Spalletti leidde Napoli naar de eerste landstitel sinds 1990, maar zijn baan staat nu serieus op het spel. De 64-jarige trainer is in onmin geraakt met voorzitter Aurelio De Laurentiis, die hint op een snel afscheid.

De Napolitanen maakten dit seizoen grote indruk, met als hoogtepunt de eerste Scudetto in 33 jaar tijd. De clubleiding van I Partenopei besloot dan ook om een optie te lichten in het aflopende contract van Spalletti. Dit werd echter niet besproken met de succescoach, zo weet La Gazzetta dello Sport

Spalletti had op meer waardering gehoopt. Hij verwachtte dat De Laurentiis zou aankloppen met een verbeterde en langere verbintenis. Inmiddels lijkt een breuk in de maak. "Ik wil zijn vleugels niet afknippen, vrijheid is belangrijk", reageert de preses in Italiaanse media. "Spalletti is een kampioen en kampioenen moeten de ruimte hebben om volledig tot recht te komen. Hij vond die bij ons en dat pakte goed uit. Natuurlijk zou het beter zijn als hij in Napels blijft, maar we moeten niemand beteugelen. Het is belangrijk om dankaar te zijn voor wat hij ons heeft gegeven. Als hij wil vertrekken, zullen we elkaar de hand schudden."

Nu de optie is gelicht, heeft Spalletti wel een afkoopsom van acht miljoen euro in zijn contract staan. Of Napoli daaraan vasthoudt, is niet duidelijk. De Laurentiis zou ondertussen al een opvolger op het oog hebben met Rafa Benítez. De Spanjaard stond tussen 2013 en 2015 al aan het roer in het Stadio Diego Armando Maradona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie