Rode Duivel Bakayoko lovend over ploegmaats bij PSV Eindhoven: Noem hem Maradona

Rode Duivel Bakayoko lovend over ploegmaats bij PSV Eindhoven: "Noem hem Maradona"

20 mei - 15:00

Johan Bakayoko geeft hoog op van de kwaliteiten van twee vrienden bij PSV. De twintigjarige Belg verwacht dat Ismael Saibari en Fodé Fofana snel een plekje kunnen veroveren in het elftal van coach Ruud van Nistelrooij.

Saibari vertolkte dit seizoen een bijrol in het Philips Stadion. De aanvallende middenvelder speelde twaalf Eredivisie-duels, waarvan vijf als basisspeler. Daarin gaf hij twee assists. Toch is Bakayoko enthousiast. "Ismael kan ook één van de beste spelers van de Eredivisie worden. Hij is echt een bijzondere speler", zegt de Belg tegen ELF Voetbal. "Ik noem hem Maradona. Hij kan goed dribbelen en is fysiek heel sterk."

"Alleen zijn afwerking moet beter. Dat weet hij ook. Ik geef hem weleens tips, maar af en toe is hij verdwaald, haha. Het komt wel goed, met de tijd. Ik verwacht dat Ismael nog hele mooie stappen kan maken wanneer hij ook daadwerkelijk gaat scoren", vervolgt Bakayoko. 

Ook Jong PSV-spits Fofana kan op mooie woorden rekenen. "Het klinkt misschien wat gek. Maar onze vriend Fodé heeft in zijn manier van afwerken en dribbels eigenlijk wel iets weg van de trainer als speler. Fodé kan ook heel zuiver afwerken. Ik was nog wat jong om onze trainer op tv te zien als speler van onder andere Manchester United en Real Madrid, maar we hebben weleens beelden van hem op YouTube gezien. Heel indrukwekkend."

Bakayoko is zelf ook op dreef en werd niet over het hoofd gezien door bondscoach Domenico Tedesco. De rappe aanvaller maakte zijn debuut tegen Zweden met een invalbeurt en mocht tegen duitsland opnieuw invallen. Tegen Zweden verzorgde Bakayoko een assist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie