Waarom Deila geschikt is voor Club Brugge: ‘De wonderdokter van Sclessin’

Waarom Deila geschikt is voor Club Brugge: ‘De wonderdokter van Sclessin’

20 mei - 13:12
20

Kjel Doms en Thomas Taecke van Het Laatste Nieuws buigen zich over de geruchten van een mogelijke overstap van Ronny Deila naar Club Brugge. De Noor kent een succesvol seizoen bij Standard en beide journalisten proberen te achterhalen waarom de coach zo aantrekkelijk is voor Club Brugge

Volgens Doms en Taecke begrijpt Deila begrijpt dat een coach ook een beetje een psycholoog moet zijn. Iets waar ze bij Brugge volgens het duo nood aan hebben. Hij hecht veel waarde aan het begrijpen van zijn spelers en het opbouwen van een goede samenwerking basis. Tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële spelers onthult Deila zijn benadering. Hij kijkt hoe goed kandidaten kunnen onthouden en met concrete ideeën kunnen komen, omdat hij verder wil gaan dan clichés als "hard werken". 

Deila staat erom bekend dat hij spelers aanspreekt op hun verantwoordelijkheden en dat hij geen ego's tolereert. Spelers die zich boven de groep verheven voelen, moeten vertrekken, terwijl zij die zich engageren voor Deila's visie veel van hem terugkrijgen. Het voorbeeld van Noah Ohio wordt genoemd, waarbij Deila constant toezicht houdt op de jonge spits en hem aanmoedigt om niet op te geven na mislukte acties. Deze aanpak kan volgens de twee het negatieve klimaat in de kleedkamer van Club Brugge veranderen.

Club Brugge heeft, volgens Taecke en Doms, behoefte aan een trainer die het vuur weer in de ploeg en het publiek kan aanwakkeren. Deila heeft bewezen dat hij dit kan bereiken. In Luik heeft hij Standard langzaam nieuw leven ingeblazen door het vertrouwen te vergroten en een sterke band met de fans op te bouwen. Dit vermogen om passie en verbinding te creëren, maakt Deila een geschikte keuze om hetzelfde te doen bij Club Brugge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s