Kopzorgen voor Milan: ‘Blessure Origi, enkel De Ketelaere op de bank’

Kopzorgen voor Milan: ‘Blessure Origi, enkel De Ketelaere op de bank’

20-05-2023 12:33

AC Milan werd afgelopen week in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Internazionale. Divock Origi en co hebben een zware domper te verduren maar kunnen niet te lang stilstaan. De race om een Champions League ticket volgend seizoen lonkt.

Zaterdag volgt een duel met Sampdoria. In de aanloop van de wedstrijd kreeg AC Milan echter nog meer slecht nieuws… Divock Origi, Ante Rebic en Aster Vranckx zijn geblesseerd geraakt tijdens een training in Milanello en zijn, volgens MilanNews, niet beschikbaar voor Milan's Serie A wedstrijd tegen Sampdoria.

Rebic heeft een enkelblessure opgelopen, Origi heeft last van zijn adductor en Vranckx heeft een liesblessure. Milan-baas Stefano Pioli had al een tekort aan aanvalsopties nu Zlatan Ibrahimovic de rest van het seizoen uitgeschakeld is. Door de blessures van Origi en Rebic is Charles De Ketelaere de enige mogelijke vervanger in de aanval tegen Sampdoria.

Olivier Giroud zal starten in de aanval van de Diavoli, maar de Fransman heeft niet gescoord in zijn laatste zes optredens in de Serie A, zijn langste doelpuntloze periode in de Italiaanse topklasse.