'Barcelona komt uit bij Philips als nieuwe sponsor voor komend seizoen'

'Barcelona komt uit bij Philips als nieuwe sponsor voor komend seizoen'

20 mei - 11:10
4

FC Barcelona gaat in zee met Philips. Het elektronicaconcern prijkt vanaf komend seizoen op de mouw van de Spaanse kampioen, meldt Mundo Deportivo.

Door de penibele financiële situatie blijft Barça naar manieren zoeken om meer geld te verwerven. In de jacht op extra inkomsten is nu een overeenkomst gesloten met Philips. Beide partijen tekenen een contract voor drie seizoenen, met de optie voor nog eens twee jaar.

Volgens Mundo Deportivo tast het bedrijf diep in de buidel voor het plekje op het Catalaanse shirt: 8 miljoen in het eerste jaar, 10 in het tweede en 12 in het derde. Voor een eventueel vierde en vijfde jaar wordt respectievelijk 12 en 14 miljoen betaald. Het gaat dus om minimaal dertig miljoen in drie jaar tijd en mogelijk 56 miljoen in vijf jaar tijd. Bovendien kunnen de bedragen elk jaar nog met een half tot één miljoen euro oplopen als Barcelona bepaalde prijzen wint.

Barcelona en Philips slaan de handen op meer vlakken ineen. Philips wordt ook leverancier van alle televisieschermen in het gerenoveerde Spotify Camp Nou.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s