Van Bommel volgens Stengs: Prikkelt met felle aanpak, maar zonder te schreeuwen

Van Bommel volgens Stengs: "Prikkelt met felle aanpak, maar zonder te schreeuwen"

20 mei - 10:40 Laatste update: 11:04

Calvin Stengs kent een heerlijk seizoen met Royal Antwerp FC. De ploeg pakte de Beker van België en staat op pole position om er met de Jupiler Pro League-titel vandoor te gaan. Stengs ging in op hoe Van Bommel is als persoon binnen de groep en vertelde over zijn aanpak.

"Wat me het meest verrast aan hem is dat hij echt deel uitmaakt van de groep. Natuurlijk staat hij er als trainer wel wat boven, maar wanneer er bijvoorbeeld iets scheelt met familie of wat dan ook neemt hij de tijd om met je te praten", vertelde Stengs aan Het Laatste Nieuws over de attitude naar de spelers en de rol van de Antwerp-trainer binnen de groep.

"Tegelijk speelt hij ook gewoon soms mee als we een grapje uithalen", benadrukte Stengs met een voorbeeld over hoe Van Bommel zich mengt in de spelersgroep zonder dat het altijd even serieus is.

Toch is het niet alleen maar dollen en praten. "Af en toe prikkelt hij met een felle aanpak, maar hij houdt niet van schreeuwen", aldus Stengs die liet weten dat Van Bommel ook fel kan zijn wanneer dat nodig is.

De 46-jarige trainer won met Antwerp 22 van de 34 reguliere Jupiler Pro League-wedstrijden dit seizoen. In de Play-Offs 1 maakt Antwerp grote stappen naar het kampioenschap door de 3 eerste matchen te winnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie