Burgess (Union SG) krijgt lof: “Iedereen wil zo’n speler in zijn ploeg”

Burgess (Union SG) krijgt lof: “Iedereen wil zo’n speler in zijn ploeg”

19-05-2023 19:45

Christian Burgess scoorde afgelopen speeldag twee keer. De verdediger van Union SG is een stevig type, maar volgens Franky Van Der Elst noodzakelijk in een team.

Burgess ergert zijn tegenstanders soms. “Ja. Hij durft wel ambetant zijn, maar da’s niet verboden. In de reguliere competitie tegen Club Brugge maakte hij een gebaar van een visser die een vis ving. Dat is blijkbaar een Engels gezegde voor als een tegenstander zich aan zijn gedrag laat vangen. Maar hij zegt erbij dat zoiets zich ook tegen hem kan keren. Dat vind ik goed.”

Volgens Van Der Elst wil elke club een type ‘Burgess’. “Iedereen wil wel een Burgers (verspreekt zich) in de ploeg. (herpakt zich) Oeps, gene burger. Al hebben ze die misschien ook wel graag in de ploeg. (lacht) Ik vind wel dat hij een minder seizoen speelt, al geldt dat voor de hele verdediging van Union. Vorig seizoen hadden ze na de reguliere competitie maar 27 tegengoals. Nu 41”, citeert Het Nieuwsblad.

Volgens Van Der Elst is Burgess belangrijk voor Karel Geraerts. “Heel belangrijk. Als centrale man stuurt hij de driemansdefensie aan. Hij heeft persoonlijkheid en is iemand die binnen de groep het woord kan voeren. Hij heeft gestudeerd en heeft zelfkennis: ik las dat hij van zichzelf zei dat hij niet goed genoeg is voor de Premier League. (lacht) Dat klopt volgens mij ook wel. Hem ga je geen blaasjes wijsmaken.”