Arsenal-coach Arteta wil titel: Winnen van mogelijk beste team uit geschiedenis

Arsenal-coach Arteta wil titel: "Winnen van mogelijk beste team uit geschiedenis"

19-05-2023 14:30
4

Mikel Arteta is ervan overtuigd dat Arsenal nog steeds de titel in Engeland kan pakken. De Spaanse trainer moet daarvoor in de achtervolging en hopen op Manchester City en dat is een ploeg die de coach heel hoog heeft zitten.

Het team van Rode Duivel Leandro Trossard speelt zaterdag een wedstrijd tegen Nottingham Forest en die moet al zeker gewonnen worden voor enige hoop op de titel. "We hebben nog steeds een kans en die gooien we niet weg", zei de manager op een persconferentie. "We hebben nog twee wedstrijden te gaan en we kunnen de strijd om de landstitel nog winnen van mogelijk het beste team uit de geschiedenis van de Premier League."

Na de uitwedstrijd in Nottingham speelt Arsenal nog thuis tegen achtereenvolgens Wolverhampton Wanderers en Manchester United. City staat nu vier punten voor met een wedstrijd minder. Bij een verlies tegen Forest is het dus zo goed als afgelopen voor Arsenal. "Het geeft het niveau van de competitie aan. City heeft de capaciteiten om 105 tot 110 punten te pakken. Dat hebben ze niet gedaan dit seizoen vanwege het niveau van de tegenstand."