Verhuurbedrijf Gent : Bruno doet boekhouding deugd, ‘Chak’ blijft vraagteken

Verhuurbedrijf Gent : Bruno doet boekhouding deugd, ‘Chak’ blijft vraagteken

20 mei - 10:00 Laatste update: 21 mei - 12:08
7

Nu ook het einde van de Play-Offs met rasse schreden nadert, is het tijd voor de Belgische topclubs om hun balans op te maken. Zo leenden zij dit seizoen een heleboel spelers uit, nu eens als uitstalraam, dan weer om de nodige progressie te boeken. VoetbalPrimeur.be stelt een rapport op voor elk van die huurlingen. In deze vijfde aflevering: verhuurbedrijf KAA Gent.

Jordan Botaka (Hapoel Jerusalem)
Verguisd in Gent, herrezen in de heiligste stad op aarde. Dat kan geen toeval zijn. Met Botaka’s aanwerving sloeg de sportieve cel van De Buffalo’s de bal volledig mis, maar in Jeruzalem bewijst de rechterflankspeler dat hij wel degelijk over de nodige kwaliteiten beschikt. De Nederlander mag zich een dragende speler noemen bij Hapoel, dat in het kampioenschap virtueel ‘best of the rest’ is met een straatlengte achterstand op de top-drie.

Statistieken competitie: 29 basisplaatsen, 2431 minuten, 3 doelpunten, 3 assists

Gianni Bruno (Sint-Truiden)
Met vlag en wimpel geslaagd! STVV zal zich al enkele keren in de handen gewreven hebben dat het Bruno tijdelijk kon lospeuteren in Gent, want zo niet had het seizoen helemaal anders kunnen verlopen. De sluipschutter brak zelfs een clubrecord: geen enkele Kanarie trof al vaker raak in één jaargang. En toch begon Bruno ook acht keer op de bank, wat meteen tekenend is voor de spelopvattingen van Bernd Hollerbach … Niettemin levert zijn uitleenbeurt enkel winnaars op. Ook in Gent, dat nu waarschijnlijk mikt op een lucratieve verkoop. Zelf denkt de hoofdrolspeler daar wel anders over.

Statistieken competitie: 23 basisplaatsen, 2095 minuten, 18 doelpunten, 2 assists

Giorgi Chakvetadze (Slovan Bratislava)
Ooit was hij hard op weg naar het publiekslievelingsschap in de Ghelamco Arena en een wenkende toptransfer, maar lichamelijk leed doorprikte dat sprookje. De Slowaakse hoofdstad heeft weer licht in de duisternis gebracht. De kersverse kampioen legde vooral in Europa een opmerkelijk parcours af. Nadat het in de voorrondes van de Champions League én de Europa League werd uitgeschakeld, leidde het watervalsysteem van de UEFA tot overwintering in de Conference League. Chakvetadze blijf echter sukkelen met zijn aloude euvel: doeltreffend zijn. Zelfs na veertien keer aan de aftrap in Europa lukte dat geen enkele keer …

Statistieken competitie: 18 basisplaatsen, 1646 minuten, 1 doelpunt, 4 assists

Anderson Niangbo (FK Aktobe)
Bij zijn aankomst in Gent oogde het Red-Bull-product een veelbelovende pion voor de (nabije) toekomst, maar die verwachtingen werden stelselmatig teruggeschroefd. Anno 2023 rekent Gent niet langer op een definitieve doorbraak. In het verre Kazakhstan kon Niangbo de kentering nog niet inzetten, al loopt zijn huurperiode wel tot aan het einde van dit kalenderjaar. Van een aankoopoptie was bij de onderhandelingen echter geen sprake. Aangezien zijn Gentse verbintenis nog doorloopt tot medio 2024, wordt het komende winter dus opnieuw brainstormen.

Statistieken competitie: 4 basisplaatsen, 359 minuten, 0 doelpunten, 0 assists

Conclusie
Op Botaka en Niangbo wordt in Gent hoe dan ook niet meer gerekend, zij werden eerder al gewogen en te licht bevonden. Met Bruno en Chakvetadze, die allebei tevreden mogen terugblikken op hun uitleenverhaal, liggen de kaarten enigszins anders. Dankzij zijn doelpuntenfestival bij STVV zou die eerste een aardige zakcent kunnen opleveren. ‘Chak’ beschikt dan weer ontegensprekelijk over het talent, maar is het Gentse geloof in hem al niet te zeer aangetast?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie